ALTIN NESİL'DE ENERJİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

ALTIN NESİL

Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Fen Bilimleri zümresi, enerji verimliliği haftasını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Fen Bilimleri zümresi, enerji verimliliği haftasını çeşitli etkinliklerle kutladı.

 

DENEYLER SERGİLENDİ

Bu etkinlikler kapsamında ilk gün 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin yaptığı deneylerin sergilenmesi gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi ile karşıladığı etkinlikler Fen Bilimleri derslerinin günlük hayatla bağlantılı olduğunun, iç içe geçtiğinin fark edilmesini sağladı.

 

ENERJİ SEMİNERİ

İkinci gün etkinlikleri kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu konulu seminer düzenlendi. Bu seminer UEDAŞ elektrik-elektronik mühendisi Hasan Ali Yürük tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri seminerin karşılıklı soru cevap şeklinde olması seminerin verimliliğini arttırdı.

 

‘YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI’ ANLATILDI

Etkinliğin üçüncü gününde ise yine 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin ‘Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ ile ilgili hazırladıkları poster ve sunumlar okul kafeteryasında diğer öğrencilere sunuldu.

 

KALICI ÖĞRENME AMAÇLANDI

Yapılan etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan Fen Bilimleri Zümre Başkanı Nihat Solak, “Derslerimiz kapsamındaki konuları öğrencilerimize teorik olarak anlatmanın yanında uygulamalı olarak da yaptığımız çalışmalarla benimsenmesini ve öğrenmenin kalıcılığını sağlamayı amaçladık. Öğrencilerimiz çalışmalara nitelikli katılım sağladılar” dedi.

 

Okul Müdürü Mesut Mutlu ise, fen bilimleri kapsamındaki Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin içerik itibariyle insanın yaşam ortamıyla daima iç içe olduğunu vurgulayarak; “Enerji haftası nedeniyle de düzenlediğimiz etkinliklerle bunu öğrencilerimizin de fark etmesini sağlamaya çalıştık. Bu amacımıza ulaştığımızı, öğrencilerimizin dönüşlerinden anladığımızı söyleyebilirim. Etkinlikler kapsamında Enerji Verimliliği ve Tasarrufu konulu semineriyle öğrencilerimize katkı sağlayan UEDAŞ Elektrik-Elektronik Mühendisi Hasan Ali Yürük Bey ile emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00